Unity Umum

Anda bosan, bengang?lepak sini
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  GalleryGallery  FAQFAQ  SearchSearch  RegisterRegister  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  Log in  

Share | 
 

 Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
ana4494
Moderator
Moderator


Female
Number of posts : 538
Age : 22
Location : m'sia
Registration date : 2007-12-13

PostSubject: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Sat Dec 15, 2007 12:57 pm



Aku nak kongsi sikit minat aku pasal novel nih. Penulis novel nih bernama Faizal Dzasrik. Novel ni merupakan novel sulung dia. First time aku tengok buku nih dekat Popular. Waktu tuh aku nak beli novel. Dalam tak tahu nak beli yang mana satu, aku pilih novel nih. Sebab aku pilih buku ni lepas aku baca sinopsis dekat belakang tuh. Pendek je sinopsis tu, so aku pun tak faham sangat cerita dia macam mana. Nak belek dalam, berbalut la plak buku tu. Aku pun ambik jela. Nampak macam menarik. Lepas je keluar dari kedai, aku terus bukak buku tu and baca serba sedikit isi kandungan buku tu. Aku baca sikit, terus tertarik nak baca lagi banyak. Memang best cerita tu. Novel nih mengisahkan 3 remaja lelaki yang ada banyak ragam. Lawak pun lawak. Bukan lawak biasa taw, memang lawak gila. Karakter utama cerita nih 3 orang, iaitu Lan, Syuk dan Zareen. Tiga-tiga orang nih agak sekepala. Tu yang best tuh. Buku nih memang lain sikit sebab bab ceritanya unik. Setiap 2 bab 1 watak tapi 1 jalan cerita yang sama. Kalau korang nak tahu lebih lanjut lagi, beli la buku nih. Memang tak rugi. Setakat nih, kawan˛ aku yang pinjam buku nih dekat aku semua cakap best gila. Rasa macam nak baca berulang˛ kali. Takde pun yang kutuk & comment terok˛ lagi. Harga buku nih tak la mahal sangat, RM 24.90 jek. Berbaloi. Cerita pun banyak, mampu nak hiburkan orang. Aku tabik la dekat Faizal Dzasrik ni, penulisan dia memang amazing. Bagi yang dah baca buku nih, mesti nak lagi baca buku camnih, tak pun ada yang berangan˛ nak ada drama TV camni atau ada sambungan "Ini Suatu Cerita 2". Tapi jangan risau, "Ini Suatu Cerita 2" akan diterbitkan tak lama lagi. Memang tak sabar˛ aku nak beli. Moga novel ni akan lebih laku lepas nih. Rugi kalau tak baca! x)


Serba sedikit fakta tentang novel "Ini Suatu Cerita"

Penulis : Faizal Dzasrik
Terbitan : PTS One Sdn. Bhd.
Bil M/S : 506
Harga: (SM) RM24.90 (SS) RM27.90
Tahun diterbitkan : 2007
Genre : Fiksyen
Watak/Karakter utama : Lan (Si Semput), Zareen (Si Kambing Gurun) & Syuk (Si Buaya Plastik)


Sinopsis


Tiga lelaki berbeza,
Tiga perempuan berbeza (Ops, silap!)
Ada ramai sebenarnya....

Siapakah mereka?
Menarik sangatkah kisah hidup mereka?

_________________
www.myspace.com/ana4494
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ana4494
amalin
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 3
Age : 23
Location : kb
Registration date : 2007-12-14

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Sun Dec 16, 2007 1:18 am

memang best pun karya dia..
byk lawak r, seronok baca..
Back to top Go down
View user profile
monta80
amateur
amateur


Male
Number of posts : 300
Age : 23
Location : Dark City Crew [JoHoR]
Registration date : 2007-12-14

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Sun Dec 16, 2007 1:20 am

yeker???
knape aku x pnah nmpk pon...
ahakz..
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/dark619
ana4494
Moderator
Moderator


Female
Number of posts : 538
Age : 22
Location : m'sia
Registration date : 2007-12-13

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Sun Dec 16, 2007 7:03 am

ko bute warne kot
hehehe . JK sengih

tgk.. ade respon yg baik drpd amalin
oh yeahhh~~

_________________
www.myspace.com/ana4494
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ana4494
faizal
Admin


Male
Number of posts : 447
Age : 24
Location : Emirates Stadium
Registration date : 2007-10-21

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Mon Dec 24, 2007 2:38 am

faizal ni mmg berbakat la

_________________
Back to top Go down
View user profile http://unitymalay.all-forum.net
alyya
Moderator
Moderator


Female
Number of posts : 233
Age : 23
Location : Johor
Registration date : 2007-10-25

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Tue Dec 25, 2007 8:09 am

waahhh.. teringin nak beli!!
takpe2.. sabtu ni gi shopping.. hehe...

_________________
I am me..

http://kecik2best.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://kecik2best.blogspot.com
ana4494
Moderator
Moderator


Female
Number of posts : 538
Age : 22
Location : m'sia
Registration date : 2007-12-13

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Thu Jan 17, 2008 2:25 pm

hehehe. dh bli ke blom wehhh?
aku ngah tertggu2 INI SUATU CERITA 2
iskkk. x smpai2 lg dowhhh Sad

_________________
www.myspace.com/ana4494
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ana4494
alyya
Moderator
Moderator


Female
Number of posts : 233
Age : 23
Location : Johor
Registration date : 2007-10-25

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Sat Jan 19, 2008 10:35 am

aku gi soping ritu xjumpe pown bku ni..
aku jumpe remaja@pts one jek.. tp blom bli. lalala...

_________________
I am me..

http://kecik2best.blogspot.com
Back to top Go down
View user profile http://kecik2best.blogspot.com
ana4494
Moderator
Moderator


Female
Number of posts : 538
Age : 22
Location : m'sia
Registration date : 2007-12-13

PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Thu Jan 24, 2008 9:38 pm

buku tu terlampau laku la kot smpai ko cari x jmpe. mwehehehehe

_________________
www.myspace.com/ana4494
Back to top Go down
View user profile http://www.myspace.com/ana4494
Sponsored content




PostSubject: Re: Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik   Today at 3:04 pm

Back to top Go down
 
Novel "Ini Suatu Cerita" karya Faizal Dzasrik
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The "Who would win?" game
» The "We Love Escapist" Thread
» Eldar Cult of Slaanesh, Kaelis Ra "Destroyers of Light"
» *TONIGHT*DJ DIAMOND KUTS "DIAMONDS & DENIM" WELCOME 2 B.E.T./BDAY CELEBRATION FRIDAY NOVEMBER 21-PHILADELPHIA
» "Refer a Friend" program on Taiwan Servers?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Unity Umum :: Unity Hobi & Cinta :: Buku Dan Majalah-
Jump to: